åderförkalkat

Så här används ordet åderförkalkat i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Nåt åderförkalkat där vid doran som börjat balla ur ordentligt .
  • När Kiss försöker rocka hårt låter de som ett lätt åderförkalkat Kisscoverband ( vilket inte är så konstigt med tanke på att Tommy Thayer spelade i ett sånt innan han anställdes av Gene ) .
  • En läsare behöver inte blåsa bort damm efter åldrade idiom eller ställa in sig på marmorerade utsagor med en air av åderförkalkat vitterhetssamfund .


Ordanalys

  • åderförkalkat med betydelsen åder med innebörden kanal för blodet i kroppen. åderförkalkat tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på åder är t.ex ådern, ådror.

Obestämd form ådror
Bestämd form ådern
Bestämd form, plural

åderförkalkat består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.