åberopande

Så här används ordet åberopande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ett försök från Abessiniens sida att på amerikanska frihetsdagen 4 / 7 vädja till Förenta staterna i tvisten under åberopande av Kelloggakten ledde endast till en erinran från amerikanskt håll , att tvisten underställts skiljedom .
  • Under åberopande och utnyttjande av dessa löneförbättringar lyckades hemmaindustriens arbetare sedan fack för fack tilltvinga sig höjda löner .
  • Det har ju också kommit till allmänhetens kännedom , att banken med åberopande av likartade skäl uppmanat statsinstitutioner med egen penningförvaltning att begagna sig av Jordbrukarbanken för sina placeringar .


Ordanalys

  • åberopande med betydelsen åberopar med innebörden hänvisa till, stödja sig på. åberopande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på åberopar är t.ex åberopade, åberopat, åberopa.

Grundform (Verb) att åberopa
Nutidåberopar
Dåtidåberopade
Supinum har/haft åberopat
Imperativ åberopa

åberopande består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.