äventyrshistoria

Så här används ordet äventyrshistoria i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Mindre väl lyckades Ekman med den av honom själv författade och av Ragnar Frisk regisserade » På liv och död » , en äventyrshistoria med spionage- och sabotageinslag i lappländsk miljö , och » Sjätte skottet » , ett raffel av s. k. internationell karaktär ( författare Gösta Stevens ) .
  • Ett fantasifullt och logiskt spunnet manuskript med en spänstig dialog var den fasta grundvalen till denna frejdiga äventyrshistoria , vilken återberättades i ett ofta överdådigt bildspråk , vackert , rytmiskt , dramatiskt levande .
  • Den svenska kostymfilmen slog definitivt igenom , och Svensk Filmindustri bidrog med ett par komedier av god underhållningsklass , Karl Ragnar Gierows gustavianska äventyrshistoria » Kungajakt » i Alf Sjöbergs regi och Hertha Odemans » Klockan på Rönneberga » , som filmbearbetats och regisserats av Gunnar Skoglund .


Ordanalys

äventyrshistoria består av 16 bokstäver, varav sju vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.