äventyrligt

Så här används ordet äventyrligt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det var nog roligt för Lillebror , att han blev bekant med Karlsson , för där Karlsson flög fram blev allting så äventyrligt och spännande .
  • Gandalf presiderade vid bordet med de tretton dvärgarna runt omkring sig , medan Bilbo satt på en stol vid brasan , knaprade på ett kex ( hans aptit hade försvunnit totalt ) och försökte se ut som om allt detta var fullkomligt i sin ordning och inte ett dugg äventyrligt .
  • Den äventyrligt klingande hypotesen om de kosmiska strålarnas rundresa kring universum föreföll icke längre fullt så fantastisk , sedan den belgiske astronomen abbé G . Lemaître i Louvain gjort den förbluffande upptäckten , att universum utvidgas i volym , vilket för närvarande sker med sådan hastighet att » världsradiens » längd fördubblas på omkring 1,500 millioner år , Världsalltet , som enligt relativitetsteorien geometriskt representeras av ett kontinuum i fyra dimensioner , tre i rummet och en i tiden , liknar ytan av en såpbubbla , som blåses upp till allt större rymd .


Ordanalys

  • äventyrligt med betydelsen äventyr med innebörden spännande upplevelse. äventyrligt tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på äventyr är t.ex äventyret, äventyr, äventyren.

Obestämd form äventyr
Bestämd form äventyret
Bestämd form, pluraläventyren

äventyrligt består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.