ärekränkande

Så här används ordet ärekränkande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hur kan ni då tolerera att jag skall tvingas besvara direkt ärekränkande frågor i den stilen ? "
  • - Pia Kjærsgaard kan uttrycka sig ärekränkande om en hel folkgrupp , det anses inte falla under rasismparagrafen , men säger man något om Dansk folkeparti så krävs man på skadestånd , och betalar man inte så blir det domstol .
  • Kvar står frågan varför vi just nu förväntas skratta åt fantasirykten om kända personer , rykten som närmast borde definieras som ärekränkande ?


Ordanalys

ärekränkande består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.