äppelträd

Så här används ordet äppelträd i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Kvinnor och äppelträd av Moa Martinson var en fränt realistisk roman om proletärkvinnor , Astrid Väring utgav Manuel , senare delen , Dagmar Edqvist Rymlingen fast , Nils-Magnus Folcke Gartel kommer hem , Hertha Odeman Erna , John och Dora , Ida Bäckman Röpecka , Gud och Lennart och Gustaf Sandgren Ett fönster mot söder .
  • En vind som gått över det våta gräset kom in , fuktig och sval , och nedanför trappan surrade en humla och en sparv kvittrade i ett äppelträd .
  • Jag har ofta sedan undrat : skulle det möjligen ha varit ett äppelträd ?


Ordanalys

  • äppelträd med betydelsen äpple med innebörden frukt från trädet Malus silvestris el. domestica. äppelträd tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på äpple är t.ex äpplet, äpplen, äpplena.

Obestämd form äpplen
Bestämd form äpplet
Bestämd form, pluraläpplena

äppelträd består av nio bokstäver, varav tre vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.