änglasång

Så här används ordet änglasång i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I fjärran hördes änglaharpor klinga och änglasång tona , men lekbrodern trodde , att det var helvetesandar , som nalkades .
  • Och jag hör änglasång uppifrån kyrkogården , bland cypressernas silhuetter tycker jag mig skymta eldsken : det är skolungdomar som besvärjer vinden .
  • Fem besökare sitter i den stora kyrkan och sjunger nu tillsammans : ” Ett litet barn av Davids hus , ska göra vinternatten ljus … Det är advent och än en gång , ska jorden höra änglasång ” .


Ordanalys

änglasång består av nio bokstäver, varav tre vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.