ändamålsenlig

Så här används ordet ändamålsenlig i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det är särskilt blodets syrgas- och kolsyrehalt , som genom nämnda organ inrapporteras till nervsystemet , och detta svarar genom en ändamålsenlig anpassning av andningsrörelserna , så att blodbeskaffenheten blir optimal .
  • Medan normalt själsliv utmärkes av en naturlig och ändamålsenlig koordination mellan tankeliv och känsloliv , är detta sammanhang brutet hos schizofrenikern .
  • Stadens symfoniorkester fortsatte , trots ekonomiska svårigheter och brist på egen ändamålsenlig lokal , sitt arbete för den högre musiken och utökade sin repertoar med bl .


Ordanalys

  • ändamålsenlig med betydelsen ändamåls|enlig med innebörden lämplig för visst ändamål, praktisk. ändamålsenlig tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på ändamåls|enlig är t.ex ändamålsenligt, ändamålsenliga.

ändamålsenlig består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.