ändamålet

Så här används ordet ändamålet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • PR-avdelningen följde med och gjorde ett fotoreportage från den skidby som hade hyrts för ändamålet .
  • Men nu var han deras vän , och Gandalf fann det klokast att berätta hela deras historia för honom , och ändamålet med resan , så att de kunde få mesta möjliga hjälp av honom .
  • Till det ändamålet valde han ut Balin , Fili och Kili , och med dem följde Bilbo .


Ordanalys

  • ändamålet med betydelsen själv|ändamål med innebörden något som inte har något egentligt syfte. ändamålet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på själv|ändamål är t.ex Självändamålet.
  • ändamålet med betydelsen ändamål med innebörden mål, bestämt syfte. ändamålet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ändamål är t.ex ändamålet, ändamål, ändamålen.

Obestämd form
Bestämd form Självändamålet
Bestämd form, plural

ändamålet består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.