ämneskrets

Så här används ordet ämneskrets i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • » Från år noll till tre » var en färgrik roman från franska revolutionen , i vilken Anna Lenah Elgström vände tillbaka till en ämneskrets , som hon alltid haft ett särskilt sinne för och vetat göra artistiskt fruktbringande .
  • Därtill hade han grävt ner sig i " det fornnordiska " , en ämneskrets som ingav mig en alldeles obeskrivlig motvilja ; så ofta jag hörde det bibliska talesättet " stenar i stället för bröd " , tänkte jag på flintsakerna i Nationalmuseum .


Ordanalys

ämneskrets består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.