älskvärdaste

Så här används ordet älskvärdaste i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En stor och välmotiverad framgång har vunnits av BIRGER SJÖBERG , som i sin voluminösa småstadsroman » Kvartetten som sprängdes » på älskvärdaste vis tillgodoser det högst lovliga behovet av humoristisk och harmlös underhållningskonst .
  • Jag håller denna man för att ha varit det älskvärdaste snille , som någonsin har blomstrat på denna jord . "
  • Låt mig resumera : det har funnits och det finns större diktare , filosofer , romanförfattare , historiker och kritiker än Anatole France ; men jag vet ingen som i den grad och i så utsökt sammansättning har varit allt detta på en gång , och våd Jacques Stekvändare säger om herr Jerome Coignard vågar jag säga om France : " Jag håller denna man för det älskvärdaste snille som någonsin blomstrat på denna jord . "


Ordanalys

älskvärdaste består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.