äldreomsorgen

Så här används ordet äldreomsorgen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • 18 § En kommun i ett förvaltningsområde ska erbjuda den som begär det möjlighet att få hela eller delar av den service och omvårdnad som erbjuds inom ramen för äldreomsorgen av personal som behärskar finska , meänkieli respektive samiska .
  • Vi kommer att få det låntagarfria biblioteket , den elevfria skolan , den åldringsfria äldreomsorgen .
  • Hon som slött röstade på moderaterna i det senaste valet , som ryckte på axlarna åt Ny Demokratis framsteg , som i sitt stilla struntade i nedskärningarna av dagis och äldreomsorgen , därför att hon innerst inne visste att hon aldrig mer skulle ha barn och föredrog att dö hellre än att ligga på långvården .


Ordanalys

  • äldreomsorgen med betydelsen äldre|omsorg med innebörden samhällets omvårdnad om gamla. äldreomsorgen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på äldre|omsorg är t.ex äldreomsorgen.

Obestämd form
Bestämd form äldreomsorgen
Bestämd form, plural

äldreomsorgen består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.