äktenskapens

Så här används ordet äktenskapens i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hade de fått , inte bara könens och de omaka äktenskapens eviga krig , utan också som ett rykande os från det stora världskriget över sig ?
  • Kyrkan måste erkänna värdet av också den rent sexuella rådgivningen , eftersom den uppenbart har en stor betydelse för äktenskapens hållbarhet och lycka .
  • Förra året minskade skilsmässorna , fler gifte sig och äktenskapens varaktighet ökade för sjätte året i rad .


Ordanalys

  • äktenskapens med betydelsen äktenskap med innebörden (lagligt reglerad) form för samlevnad mellan man och kvinna. äktenskapens tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på äktenskap är t.ex äktenskapet, äktenskap, äktenskapen.

Obestämd form äktenskap
Bestämd form äktenskapet
Bestämd form, pluraläktenskapen

äktenskapens består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.