ädelmetallens

Så här används ordet ädelmetallens i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Gemensam kontrollstämpel består av en avbildning i relief av en balansvåg med siffror på en linjerad bakgrund inom en ram som genom sin form anger ädelmetallens art.
  • Samtidigt finns det diskussioner om att guldpriset nu har blåsts upp till en ordentlig bubbla när horder av investerare sökt sig till ädelmetallens lugna hamn , och att dessa lager nu kan börjas säljas av i snabb takt .
  • Utöver mumier i ceremoniella dräkter är det guldföremål som är tänkta att ge ett bländande intryck av ädelmetallens symboliska kraft , och förmedla en känsla av de enorma rikedomar som senare kom att bli orsaken till inkakulturens undergång .


Ordanalys

  • ädelmetallens med betydelsen ädel|metall med innebörden metall som står emot påverkan av syror e dyl (guld, silver o dyl). ädelmetallens tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ädel|metall är t.ex ädelmetallen, ädelmetaller.

Obestämd form ädelmetaller
Bestämd form ädelmetallen
Bestämd form, plural

ädelmetallens består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.