övergående

Så här används ordet övergående i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Jag hoppas bara en sak : att det här judehatet ska visa sig vara övergående , att holländarna trots allt ska visa sitt rätta jag , att de inte nu och aldrig någonsin ska vackla i sin rättskänsla , ty detta är inte rätt !
  • I början tog herr Dussel tyvärr illa vid sig av allt raskt övergående käbbel , men nu har han hunnit vänja sig och försöker inte längre medla .
  • Här tror de att det handlar om övergående böjelser , de har aldrig hört talas om någon tonårstjej som uppskattar gudar .


Ordanalys

  • övergående med betydelsen övergående med innebörden tillfällig, kortvarig. övergående tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på övergående är t.ex .

övergående består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.