överenskommelsen

Så här används ordet överenskommelsen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den senaste överenskommelsen i Gårdshuset går ut på att kaminen sätts igång som vanligt klockan halv åtta i stället för halv sex på morgonen .
  • I händelse av Henrik Vangers plötsliga död skulle Martin Vanger ersätta honom i styrelsen under återstoden av den tid som överenskommelsen gällde .
  • Det var alltså tre personer som jublade , plus praktikanten , och en som blev fly förbannad för att vi inte hade informerat om överenskommelsen tidigare . "


Ordanalys

  • överenskommelsen med betydelsen överens|kommelse med innebörden avtal, uppgörelse. överenskommelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överens|kommelse är t.ex överenskommelsen, överenskommelser.

Obestämd form överenskommelser
Bestämd form överenskommelsen
Bestämd form, plural

överenskommelsen består av 16 bokstäver, varav sex vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.