österrikiskt

Så här används ordet österrikiskt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Intima teatern presenterade Max Hansen i ett österrikiskt sångspel , Lilla teatern vågade sig med bistånd av den frodige norske naturskådespelaren Claes Gill på salig Holberg , och Vasateatern utnyttjade nationalscenens friställda arbetskraft så listigt att hela familjen Tidblad-Westergren kunde placeras i ett anglosaxiskt lustspel av obetydlig intelligens , Silverbröllop .
  • Leo Blech disponerade en hel månad av speltiden , medan professor Nilius från Wien fick inskränka sig till ett österrikiskt konsertprogram .
  • Under kriget togs också ett österrikiskt krigsbarn för att sonen skulle få en lekkamrat .


Ordanalys

österrikiskt består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.