ögonvittnen

Så här används ordet ögonvittnen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Fredrik Böök utgav på våren en liten essäsamling under titeln » Från åttiotalet » och på hösten sitt stora verk om 1900-talets svenska litteratur , » Resa kring den Svenska parnassen » , en av årets mest omtalade och från alla håll prisade böcker ; den flitige författaren utgav dessutom en kort skildring av en » Resa till Växiö » , vari Tegnérminnena i den gamla stiftsstaden och i Östrabo utgöra det centrala , samt en samling kulturhistoriska kåserier under titeln » ögonvittnen » .
  • Ett uppmärksammat inslag under hösten blev serien » Dokument och ögonvittnen » , korta program med aktuella skildringar om det blödande Europa .
  • Enligt ögonvittnen hade mannen suttit i samma ställning sedan tolvtiden på dagen , men ingen hade lagt märke till honom och ingen hade anmält saken under de sex till sju timmar som gick innan polisen hittade honom .
  • Vi fick tag i fyra ögonvittnen som bekräftade det .
  • Mina ögonvittnen berättade , att han landat på en mjuk men oskön kroppsdel .
  • Att slåss ute i skogen med den busen utan ögonvittnen kunde sluta illa .
  • Det hjälper ju inte ens med ögonvittnen till mord alla gånger , och skattesmitare och andra skurkar är mycket tacksammare att jaga och klämma åt .
Ordanalys

  • ögonvittnen med betydelsen ögon|vittne med innebörden person som sett en händelse med egna ögon. ögonvittnen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ögon|vittne är t.ex ögonvittnet, ögonvittnen, ögonvittnena.

Obestämd form ögonvittnen
Bestämd form ögonvittnet
Bestämd form, pluralögonvittnena

ögonvittnen består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26602 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26602 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.