ödeläggelsen


Ordanalys

  • ödeläggelsen med betydelsen arbets|nedläggelse med innebörden (spontan) strejk. ödeläggelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbets|nedläggelse är t.ex Arbetsnedläggelsen, Arbetsnedläggelser.
  • ödeläggelsen med betydelsen drift med innebörden drivande eller skötsel av en anläggning, ett företag etc. ödeläggelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på drift är t.ex Driften, Drifter.
  • ödeläggelsen med betydelsen företag med innebörden rörelse, firma. ödeläggelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på företag är t.ex Företaget, Företag, Företagen.

Obestämd form Arbetsnedläggelser
Bestämd form Arbetsnedläggelsen
Bestämd form, plural

ödeläggelsen består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.