ödeläggelsen

Så här används ordet ödeläggelsen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Samlade kring altaret och knäböjande vid detta uppstämde munkarne en sång , i vars toner dallrade känslor , för vilka intet hjärta är alldeles främmande : människans rädsla för naturens övermakt och vrede , för hennes dunkla alstringskraft och omotståndliga förstörelselusta , men även människans förtröstan till ett barmhärtigt väsen , vars kärlek är närvarande även i ödeläggelsen .
  • Allan tittade upp med Aftonbladet , han berättade för den lille sonen om ödeläggelsen .
  • Vid sidan om kriget och den mänskliga ödeläggelsen hade översvämningarna härjat katastrofalt , sköljt bort bebyggelsen eller dränkt den i slam .
  • Men så kom den europeiska potatisen ; då blev det liv och rörelse i baggen ; med glupande hunger kastade den sig över den nya arten och började sin vandring mot öster , hoppade över Atlanten och slog sig år 1877 ner i närheten av Köln och ödeläggelsen började .
  • svalde Tvekan medan han vindögd av fasa betraktade ödeläggelsen .
  • Jo , jag hörde skjutandet , som var den enda varningen israelerna gav innan ödeläggelsen började , men det skjuts ju här varje natt .
  • Hans första intryck av Kabul i gryningen efter att ha anlänt i januarinattens mörker var den oerhörda ödeläggelsen som mötte honom .
Ordanalys

  • ödeläggelsen med betydelsen arbets|nedläggelse med innebörden (spontan) strejk. ödeläggelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på arbets|nedläggelse är t.ex Arbetsnedläggelsen, Arbetsnedläggelser.
  • ödeläggelsen med betydelsen drift med innebörden drivande eller skötsel av en anläggning, ett företag etc. ödeläggelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på drift är t.ex Driften, Drifter.
  • ödeläggelsen med betydelsen företag med innebörden rörelse, firma. ödeläggelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på företag är t.ex Företaget, Företag, Företagen.

Obestämd form Arbetsnedläggelser
Bestämd form Arbetsnedläggelsen
Bestämd form, plural

ödeläggelsen består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26602 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26602 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.