äktenskapet

Så här används ordet äktenskapet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Inför mig har det alltid framhållits som exempel på det ideala äktenskapet .
  • Där står föräldrarna inför ett rejält dilemma , även om jag själv tycker att dilemmat är i minsta laget , de tror nämligen att barnen inte längre har kvar någon så att säga helig och obefläckad bild av äktenskapet om de vet om att det där med obefläckat för det mesta bara är nys .
  • För egen del tycker jag inte alls att det är dåligt för en man om han har med sig en smula erfarenhet in i äktenskapet , och det har väl inte själva äktenskapet något med att göra ?


Ordanalys

  • äktenskapet med betydelsen äktenskap med innebörden (lagligt reglerad) form för samlevnad mellan man och kvinna. äktenskapet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på äktenskap är t.ex äktenskapet, äktenskap, äktenskapen.

Obestämd form äktenskap
Bestämd form äktenskapet
Bestämd form, pluraläktenskapen

äktenskapet består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.