­rapporterade

Så här används ordet ­rapporterade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Och varför köpa en synsk häst som måste mockas när man kan knäppa på datorn och koppla upp sig direkt mot de döda : " Det spökar i USB-porten " , ­rapporterade nyligen tabloiden Ny Teknik , och berättade om hur ett portabelt datorminne som nu faktiskt finns på marknaden , via en serie rött lysande " sensorer " också registerar " paranormala fenomen " .
  • Som om kursraset inte var deprimerande nog ­rapporterade Ekot i går att företaget under dess storhetstid i slutet av 1990-talet pumpade in miljontals kronor i provision på handels­agenters konton .


Ordanalys

  • ­rapporterade med betydelsen rapporterar med innebörden redogöra för. ­rapporterade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på rapporterar är t.ex Rapporterade, Rapporterat, Rapportera.

Grundform (Verb) att Rapportera
Nutidrapporterar
DåtidRapporterade
Supinum har/haft Rapporterat
Imperativ Rapportera

­rapporterade består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.